Lastnosti:

Nanokristalinična celuloza je lahko trdna snov, ki jo pridobimo iz rastlinskega materiala. Vsebuje nanometrične celulozne fibrile. Običajno se proizvaja in lesne celuloze, lahko pa je pripravljena tudi iz katerega koli celuloznega izvornega materiala. Ima odlične lastnosti katere so zelo privlačne za dodajanje v različne materiale – od kompozitov, gradbenih materialov, premazov, plastiki, lepilu, papirju in izdelkom za osebno in zdravstveno nego.

Ime izdelka: nanokristalinična celuloza

Opis izdelka: vodna suspenzija nanokristalinične celuloze (NCC)

Številka CAS: 9004-34-6

Uporabljamo najsodobnejšo opremo in postopke, ki zagotavljajo, da je CNC najvišje čistosti in kakovosti. Le tako lahko ustrežemo zahtevam kupcev. Pri uporabi nanokristalinične celuloze v našem podjetju vidimo zelo svetlo prihodnost in veliko možnosti za nadaljnji razvoj, saj jo lahko uporabljamo na zelo različnih področjih. Rednemu sodelovanju s strankami namenimo zelo velik pomen, zato se zelo trudimo, da so dostave redne, in da je naš izdelek vedno na zalogi.

Opis--slika

Metoda

Lastnosti

Barva Bela – prosojna
Forma Vodni gel, 6-10 ut.% s.snov;
Površina Hidrofilna
Povprečna velikost (Scherrer metoda, SEM) 10-15 nm premer,150-300 nm dolžina
Kristaliničnost (XRD:Segal method) 90,3 %
Temperatura razpada (DTGA in N2) 285 °C
Gostota Vodni gel: 1,04 g/cm3
Vsebnost lignina Zanemarljiva

Redči NCC suspenzijo s tekočo matrico in uporabi mešalo z visokimi obrati.

Uporabi ultrazvočno sondo za dispergiranje NCC nanodelcev v mediju.

Pogosto zastavljena vprašanja

Mešanje s škrobom je ustrezen način za uporabo nanokristalinične celuloze. Na ta način se izboljša natisljivost in pregradne lastnosti.

Naša proizvodnja se razlikuje od ostalih, ki uporabljajo velike količine žveplove kisline. Zato površina ni sulfonirana. Površinski naboj je samo 60 meg/g. Postopek izvedemo v dveh stopnjah, najprej se z glikolom in zelo majhno količino kislega katalizatorja tekočina izloči iz ligninga, hemiceluloze in amorfne celuloze. Nanocelulozo, ki ostane, nato speremo z vodo in jo večkrat centrifugiramo, dokler ne dobimo čiste suspenzije nanokristalične celuloze v vodi.

Glavna korist pri uporabi nanoceluloze je povečanje pregradnih lastnosti papirja. Dodajanje nanoceluloze pozitivno vpliva tudi na mehanske lastnosti, kot so prikazane v znanstvenih člankih.

Količino vzorca prilagajamo glede na vašo dejavnost in potrebe. Možna so pakiranja od 10g do 1kg.

Pošljite povpraševanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovanje? Pošljite nam sporočilo, naša ekipa strokovnjakov bo odgovorila na vaša vprašanja.